Degustare Pinot Noir Crama Oprisor - Sergiu Nedelea

Sergiu Nedelea asigura consiliere, colaborare, training - organizeaza evenimente, prezentari si degustari
Degustare Pinot Noir Crama Oprisor - Sergiu Nedelea
Orice masa modestea sau aleasa nu este de conceput fara vinuri adecvate, in armonie cu preparatele culinare. Un vin ales (recomandat) corect mareste calitatile gustative ale diferitelor feluri de mancare evidentiaza mai bine calitatile vinurilor.
„Vinul bun veselește inimia omului” spunea Blaise Pascal, de aceea vă propunem astăzi să evadați
Definitia din Littre: (lat. Saumalarius din salma) cel care are responsabilitatea pentru vesela, lenjerie, paine, vin /chelar.
In general in saloanele marilor restaurante, la nivelul restaurantelor asa-zis clasice, in restaurantele cu multe stele sau renumite. Cateodata, din ce in ce mai des, intr-un bistrou (mic magazin) de vinuri, versiune moderna a winstuburilor alsaciene...
Servirea vinului nu se face la intamplare sau improvizand, ne-am descalifica profesional si am ofensa nectarul divin. Pentru a etala clipa de grandoare a vinului si pentru ca ritualul servirii sa fie la inaltimea asteptarilor avem nevoie de mai multe instrumente ,scule si accesorii specifice.
Clasificarea vinurilor dupa criterii riguros stiintifice este imposibila, datorita compozitiei chimice complexe. Pe de alta parte, diversitatea calitativa a vinirilor, determinata in principal de arealele in care se cultiva vita de vie precum si diversitatea soiurilor, a facut ca fiecare tara viticola sa adopte sisteme proprii de clasificare a vinurilor.
Gustul vinului rezulta din combinatia celor patru gusturi de baza - dulce, acru, sarat, amar spre deosebire de mirosuri care sunt infite.
A strabate drumul parcurs de vita de vie pe actualul teritoriu al Romaniei inseamna, de fapt, a reconstitui trecutul acestei tari incepand din cele mai vechi timpuri.